Student-VM, Sprintstafett (2018-07-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Seinäjoki
Arrangör: WUOC2018
Land: Finland
Distans: Sprintstafett
Sträcka: 3
Sträcka: 4.27 km
Tid: 14:56
Premiär i blågult som senior. Var rätt nervös innan och hade svårt att äta på morgonen. När vi väl kom till karantänen släppte nervositeten och det var som vilken tävling som helst.

Linnea hade lite otur med gafflingarna på första sträckan där de flesta av övriga topplag hade kort i början. Hon hamnade därför i en andraklunga men krigade på bra hela vägen in och växlade som 14e. Ville sprang stabilt och tog två placeringar samtidigt som han kunde skicka ut mig tillsammans med många andra lag. När jag fick upp kartan såg jag direkt att det skulle bli väldigt enkelt och det var bara att blåsa på. Kände mig pigg och kunde ta några ryggar tidigt. Såg hela tiden Spanien och Storbritanien framför, men min klunga kunde inte riktigt äta ikapp. Växlar som 9a efter att ha plockat tre placeringar. Tionde man på sträckan 1:03 efter Hadorn. Han var dock helt överlägsen då jag bara var 20 sekunder efter andre man. Emma plockade en placering till på sista sträckan.

Sammanfattningsvis var hela laget nöjda med sina prestationer men vi fick inte riktigt det resultat vi hade hoppats på. Att komma 8a är okej men inte bra. Lite surt att det var så tight med placeringarna precis framför oss. Landslagspremiären gav dock mersmak och nästa chans att göra det bättre är sprinten på torsdag!
Visa kommentarer (0)
 
Student-VM, Sprintstafett (2018-07-17) Student-VM, Sprintstafett (2018-07-17)