Fäbodloppet, dag 2 (2019-05-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ljusdal
Arrangör: Domnarvets GOIF
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 5,3 km
Sträcka: 5.81 km
Tid: 30:23
Positiv känsla med mig från igår inför start. Trött i kroppen under uppvärmningen, men försökte fokusera på annat. Defensiv inledning på loppet med runtvägval till K1 och osäkerhet in i ringen till K2. Idiotiskt att försöka trycka på in mot K3 istället för att jobba mig in i loppet. Lägger 1 minut efter att jag strykt förbi kontrollen lite för långt ner. Stressat beteende fram till K5 sedan skärper jag till mig. Tar kontrollerna bra på berget och får springa av mig lite på långsträckan. Läskiga kontrolltagningar K11 och K12 då området innehåller en del detaljer som inte är med på kartan. Bra avslutning från K12 in i mål där jag faktiskt springer jämt med Albin. 3a, 2:31 efter Albin och 11 sekunder efter Liljeqvist.

Skönt att få med mig två stabila lopp under helgen. Bra fart i benen och klart godkända insatser tekniskt. Intressant att se hur mental idrott orienteringen är. Helgens två bommar har kommit när jag blivit nervös eller tänkt på annat. Att springa rätt är enkelt om man bara jobbar in kontroll efter kontroll istället för att försöka göra något extra.
Dölj kommentarer (1)
Kartritarn : Hej! Vad är det för detaljer du ville ha med vid K11-K12? Antar du menar nåt annat än drivningsvägarna för det stod ju i PM att de inte var med.
Lägg till kommentar
Spara
 
Fäbodloppet, dag 2 (2019-05-12) Fäbodloppet, dag 2 (2019-05-12)